Oferta

Owoce liofilizowane

Czy wiesz, że…

pierwsza liofilizacja, o której wiemy, pojawiła się już w XIII wieku? Wówczas ludność zamieszkująca Andy w ten sposób konserwowała swoje warzywa.

Ten genialny proces nauka rozwinęła jednak dopiero w XX wieku. Teraz, dzięki najwyższej klasy urządzeniom produkcyjnym, wyposażeniu technicznemu oraz wyszkolonej kadrze możemy zapewnić Państwu doskonałą jakość liofilizowanych owoców.

Najbardziej popularne liofilizowane owoce to truskawki, maliny, porzeczki, ananas, natomiast procesowi liofilizacji można poddać wiele innych produktów, takich jak:

warzywa, zioła, grzyby, mięso, makarony i wiele innych.

Owoce liofilizowane dostępne są w postaci:

  • całej
  • kostki
  • plastrów
  • proszku

Zastosowanie:

  • muesli
  • batony typu muesli
  • desery (kisiele, budynie)
  • chipsy owocowe
  • herbaty
  • produkty mleczne
  • odżywki dla dzieci
  • wyroby cukiernicze

Czy liofilizacja jest wartym uwagi procesem utrwalania żywności, lepszym nawet od tradycyjnego suszenia? Zdecydowanie tak! Produkty liofilizowane nie tracą żadnych wartości odżywczych, a także zachowują swój naturalny smak.

Przekonaj się o tym i spróbuj naszych liofilizowanych owoców!

Borówka amerykańska

Czarny bez

Jabłko – kostka 6×6

Jabłko – kostka 10×10

Jagoda leśna

Jeżyna

Malina – cała

Malina – grys

Porzeczka czarna

Porzeczka czerwona

Truskawka – cała

Truskawka – plastry

Truskawka – kostka 6×6

Truskawka – kostka 10×10

Wiśnia – cała

Wiśnia – półówki

KONTAKT

Zapraszamy do kontaktu

Adres

ul. Dulębów 46
24-150 Nałęczów

Zakład produkcyjny

Chłodnia LST-Polska
ul. Przemysłowa 50A
24-200 Bełżyce

ZADZWOŃ DO NAS

tel. +48 (81) 517-37-63
fax: +48 (81) 517-26-15

ODWIEDŹ NAS

Przemysłowa 50a, 24-200 Bełżyce

NAPISZ DO NAS

biuro@lst-polska.pl